Webbaserade utbildningar

Vi erbjuder kurser, webbinarium, privatundervisning, tematräningar och temakurser för våra kunder, på denna sida hittar ni våra aktuella webbaserade utbildningar. Det webbaserade utbildningarna är ett komplement till våra utbildningskoncept HundGrund, HundGrund Fortsättning, HundGrund Avancerad och olika kurser i specialdressyr.

Välkomna på våra webbinarium!

Vi vill erbjuda våra kunder och alla hundälskare som hittar till oss möjlighet att få ta del av vår kunskap, inspireras och möta andra likasinnade. Eftersom vi har många förfrågningar från kunder runtom i landet som gärna skulle vilja vara med på våra utbildningar på plats men som hindras av allt för långa transporter så väcktes och pushades det för just webbaserade utbildningar. Vi kommer vart eftersom fylla på med webbinar, dessa vill vi ska spegla vad ni önskar utbilda er inom.
Dessa utbildningar är idag tänkta som korta utbildningar och det finns god möjlighet för dig som kund att boka in dig på våra webbinar och man kan även boka upp privata webbinar för exempelvis träningsgruppen eller den lokala hundklubben. Vi hoppas att vi med tiden ska kunna utveckla dessa utbildningar och göra dem mer omfattande.

Aktuella webbinarium på RM's Hundcenter


Ett webbinar om reaktiva hundar

Hjälp, min hund är reaktiv!
Torsdag den 30 maj kl 18.00-20.30

När vi har hundar som inte reagerar eller beter sig som vi och omvärlden förväntar sig så kan det bli många känslor som kör gatlopp genom kroppen, i dessa stunder kan hopplösheten tyckas övermäktig. Men självklart kan man göra något åt dessa situationer, ta en kväll med oss och få ny kraft och nya tankar att ta i bruk inför nästa utmaning!
Denna kväll ska vi gräva ner oss i det där med hundars beteenden och i synnerhet hundar som är reaktiva i olika situationer.
Är du nyfiken och vill lära dig mer om reaktiva hundar?
Har du själv upplevt att din hund är reaktiv?
Har du funderingar kring varför vissa beteenden dyker upp hos din hund?
Har det varit någon olycklig händelse som du inte riktigt förstått orsaken till?
Har du svårt att få kontakt med din hund för att den engagerar sig i annat på ett sätt som är jobbigt för dig?  
Om du svarat ja på någon av dessa frågor så är detta en kväll för dig!
Vi kommer under detta webbinarium inleda med en föreläsning och efter att den är avslutad så är det dags för ett öppet frågeforum där ni ges möjlighet att ställa alla tänkbara frågor, ventilera funderingar och dela erfarenheter.

Förkunskapskrav: Inga, vi utgår dock från kunskapsnivå i enlighet med kursen HundGrund.

Föreläsare: Rose Hedman

Ledarskap, är det fint eller fult?

Ett webbinar om ledarskap.
NYA DATUM KOMMER!
18.00- ca 20.30
På förfrågan kommer här ett webbinar om ledarskap, ett fantastiskt men också känsligt ämne.
I hundvärlden så ser vi dagligen konflikter som rör allt från metoder till utrustning, allt för ofta möter vi hundägare som helt åsidosatt sin egen magkänsla och förlitar sig på den stora massans syn på saker och ting genom sociala medier. 
Under detta webbinar så kommer vi dela med oss av vår syn på ledarskap, något som vi anser vara vackert och en nyckel till framgång. Att guida sin hund genom hundlivet kräver enligt oss mer än bara kärlek och belöningar, hundarna kan verkligen vara vår största inspiration och källa till personlig utveckling om vi förvaltar möjligheten vi fått genom dessa underbara djur.
Denna kväll kommer vi dela med oss av vad vi ser som de viktigaste byggstenarna för ett ledarskap, denna kväll är för dig som vill få inblick i hur vi skapat en friktionsfri vardag med våra egna hundar och de hundratals dagishundar som berikat vårt liv sen decennier. Framförallt så får ni ta del av vad som genererat i så många ekipages framgång i samarbete med oss, nyfiken? Anmäl er redan idag!

Förkunskapskrav: Inga, vi utgår dock från kunskapsnivå HundGrund.

Föreläsare:
Jeanette Hedman

Pris: 200 kronor

Hundens näsa, ett äventyr!

Ett webbinar om vittring och spårarbete.
Torsdag den 23 maj
18.00- ca 21.30

Spårarbete kan vara så nära terapi man kan komma om ni frågar oss på RM's Hundcenter, få stunder med våra hundar är så friktionsfria och ljuvliga som när hundarna får använda sin främsta resurs och imponera på oss. Alla hundar kan spåra och för många hundar så kan spår vara den aktivitet som löser upp många knutar i relationen, för efter ett gediget spårarbete så kommer den där middagen med biobesök vara möjligt medan hunden ligger hemma och sover, problematik i vardagen kommer bli oändligt mycket lättare att lösa ut och för vissa så försvinner de helt bara av att man börjar spåra med sin hund. Varför? Jo! Tänk er att ni har en hund vars bensintank är fylld och plötsligt går allt bränsle åt till att göra något konstruktivt och därmed så har den inte lika mycket bränsle att lägga på andra olämpliga beteenden. Med ledarskap, en go magkänsla, tio ton kärlek och anpassade aktiviteter så kommer alla utmaningar i hundlivet bli ett äventyr istället för något att tampas  med och svettas för.
Denna kväll så ska vi bland annat gå igenom vad spår är, vad vittring är och mycket mer, först till kvarn gäller på detta webbinar då vi begränsar platserna!

Förkunskapskrav: Inga, detta är en kväll för dig som är nyfiken på det här med spår. För praktisk övning rekommenderar vi att man går vår spårkurs.

Föreläsare: Rose Hedman

Pris: 200 kronor


Massage för reaktiva hundar

Webbinar och praktik i massage för reaktiva hundar
Nya datum kommer!
Webbinar 18.00- ca 21.00
Nya datum kommer!
Praktik 09.30- ca 16.00
Som ett komplement till webbinaret så kommer vi även att ha en praktisk dag för de som vill gå in på djupet, under praktiken kommer ni få hjälp och stöttning med just er hund. Vår erfarna massör och fysioterapeut guidar er genom spänningar i muskler till en funktionell och avslappnad muskel och ett rofyllt sinne. Platserna på den praktiska utbildningen är mycket begränsade.

Förkunskapskrav: Inga, vi utgår dock från kunskapsnivå HundGrund  och rekommenderar starkt att man gått webbinar för reaktiva hundar.
Föreläsare och instruktör:
Rose Hedman

Pris: 1100 kronor

Privatundervisning

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning och för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite egen tid med en instruktör som har fullt fokus på bara en själv?
Att boka en skräddarsydd och lyxig privatundervisning kan vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop flera stycken och boka in er egen instruktör?


Träning och tävling

Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot lydnadsmomenten i Startklass och Rallylydnad Nybörjare.
Under kursen kommer vi bland annat att arbeta med momentinlärning med inriktning på ovanstående klasser, belöningssystem och relation mellan hund och förare på träningsplan.Skräddarsydd kurs

Vi tar fram skräddarsydda utbildningar på förfrågan, både för hundägare, träningsgrupper, personalgrupper inom hundyrket och kompetenshöjande utbildningar för instruktörer. Med vår breda kompentens så finns det få hinder och skulle vår kunskap inte täcka er förfrågan så har vi goda samarbeten med andra instruktörer och hjälper er givetvis vidare. Kontakta gärna oss om ni funderar på hur en skräddarsydd utbildning skulle kunna se ut för just er!

HundGrund

Detta är vår mest eftertraktade kurs och passar dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling. Passar alla hundar oavsett ålder,

HundGrund Fortsättning

Den här kursen är för dig som redan gått HundGrund och vill lära dig ännu mer och utvecklas med din hund. Under kursen kommer vi bl.a. att arbeta med att slipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för höjd motivation, lek och allvar.

Spårkurs

Denna kurs är för dig som antingen är nybörjare eller som redan är igång och spårar med din hund. Vi varvar teori med mängder av praktik och när kursen är avklarad så kommer varje ekipage ha kunskaper med sig för framtida träning och framförallt en god förståelse för hundens mest makalösa resurs, nosen!


Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02