Friskvård och Rehabilitering

Hos oss blir du och din hund omhändertagen av välutbildad personal och vi kan bistå med såväl rehabilitering som friskvård. Som kund hos oss så får man tillgång till hela vårt rehabiliterings- och friskvårdsutbud när man bokar en tid för behandling, det är hundens behov och ägarens önskemål som avgör.

 

" När vi kom till er så förstod vi att vi hittat rätt, vi har blivit bemötta med kunskap, värme och stort engagemang från första stund och vi har aldrig sett vår älskade hund tillåta någon att hantera honom såsom ni får göra. Det värmer ett mattehjärta och vi rekommenderar alla att gå till just er! " -Kerstin

" Som gammal hundförare så blir man verkligen ödmjuk inför den kunskap ni besitter, de resultat ni får fram och ert stora engagemang! Uppskattar att ni ger verktyg så att man kan behandla sin hund hemma mellan besöken. Hundens bästa är i fokus hela tiden, ni har räddat mig och min fyrbenta kollega många gånger nu! Tack!  "- Linda

" Vi tror på en helhet. Som kund hos oss så får man tillgång till hela vårt rehabiliterings- och friskvårdsutbud när man bokar en tid för behandling, det är hundens behov och ägarens önskemål som avgör behandlingens innehåll. Alla hundar förtjänar det bästa! " - Rose

 

Massage

Välfungerande muskler är en förutsättning för ett härligt hundliv. Därför är massage ett behandlingsalternativ för såväl hunden med problematik som för den kärnfriska hunden och massage kan skapa välbefinnande för hunden oavsett ålder, ras, temperament eller bakgrund.

Massagebehandling underlättar för en hund vars muskler av olika anledningar blivit eller är utsatta för påfrestning. En hund med exempelvis ledproblematik eller artros kommer att belasta vissa muskler extra hårt för att kompensera för sin svaghet i de partier som berörs av problemet. Genom massagebehandling kan vi tillse att din hunds muskler hålls fria från onödiga spänningar och på så vis påverka eventuell smärta och minska skaderisken. Oavsett vilken fysisk status hunden idag har så har varje individ unika behov och förutsättningar för att få ha en god fysik genom hela livet. En hundmassör kan hjälpa dig att lokalisera behovet hos din hund och kan även ge hundägaren råd kring olika typer av träning och enklare behandling. Dessa råd kan hundägaren sen använda för att skapa välbefinnande och goda förutsättningar för hunden även hemma.

Massage ges på hundens villkor vilket betyder att det inte får ske med tvång eller skapa omständigheter som kan vara till men för hunden. En hundmassör skall alltid fråga om din hunds allmäntillstånd innan massage ges, hos oss genomgår alla hundar en friskvårdsbesiktning där bland annat hundens allmäntillstånd tas upp och förs in i hundens journal. Om vi bedömer att din hund är i behov av veterinärvård kommer du att rekommenderas att ta kontakt med din veterinär innan en massagebehandling ges till din hund. Det finns idag genom vissa försäkringsbolag, på veterinärs inrådan, möjlighet till ersättning för hundmassage. Fråga din veterinär och ditt försäkringsbolag om detta kan vara aktuellt för din hund.

Vad händer när din hund får massage?

Blodcirkulationen ökar när hunden får massage och detta genererar i att näring och syre transporteras effektivare ut till hundens muskler, bindväv, benvävnad och inre organ. Detta gör att läkningsprocessen i exempelvis en skadad muskel eller sena går snabbare. Blodtrycket sänks lokalt genom att muskelspänningen släpper och blodet kan cirkulera bättre genom muskeln. Blodtrycket sänks också genom att hormonet oxytocin frisätts och detta hormon verkar i den parasympatiska delen av nervsystemet som är en del av det autonoma nervsystemet. Det autonoma nervsystemet är uppdelat i två olika delar, det sympatiska och det parasympatiska nervsystemet.

Det sympatiska nervsystemet aktiveras när kroppens krafter behövs och det parasympatiska nervsystemet är mest aktivt vid vila och i lugna situationer, som exempelvis vid massage. Det parasympatiska nervsystemet dämpar effekterna av det sympatiska nervsystemet och bidrar till att bygga upp kroppen, för att må bra behövs en jämvikt mellan de två delarna.

Olika former av massage

Det finns olika former av massage och en massör använder sig ofta en eller flera under en och samma behandling, detta eftersom varje hund har unika behov och syftet för massagen kan skilja sig åt.

Klassisk massage

Klassisk massage är en behandlingsform där hundmassören arbetar med hundens mjukdelsvävnader såsom hud, bindväv och muskler. Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. Massage stimulerar de receptorer i hud, muskler och bindväv som registrerar beröring, tryck, smärta och temperatur. Dessa mekaniska effekter, som ökad värme, cirkulation och töjning av mjukvävnader åstadkommer den lokala muskelavslappningen. De reflektoriska effekterna kan anses vara ännu viktigare i fråga om att uppnå avslappning hos hunden.

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är en resultatinriktad och rehabiliterande behandlingsform som används vid bland annat skador, långvariga muskelspänningar eller efter operationer. Hunden kan ha en ökad spänningsgrad i kroppen till följd av såväl fysisk som psykisk påfrestning, bindväven kan bli förtätad, stram och oelastisk och det kan leda till att hundens rörelseapparat påverkas. Bindvävsmassage påverkar vävnaden och nervbanorna i kroppen och sänker på så sätt spänningsgraden i hela hundens kropp, en fullföljd behandling är därför verkningsfull och har långvarig effekt.

Lymfmassage

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfsystemet är viktigt för att kroppen och består av så kallade lymfatiska organ och lymfkärl, de lymfatiska organen bildar speciella celler som deltar i försvaret mot infektioner. Lymfkärlen transporterar en vätska som kallas lymfa och som är en viktig del av immunförsvaret, lymfcirkulationen stimuleras vid denna typ massagebehandling och har således en positiv inverkan på kroppens immunförsvar.

Laserbehandling

Laser är en väldokumenterad behandlingsmetod som uppvisat god effekt vid olika sjukdomstillstånd, ledproblem, mjukvävnadsskador och neurologiska smärttillstånd och används flitigt av välutbildad personal inom veterinärmedicinsk-, rehabilitering- och friskvårdsbehandling för djur. Vi använder oss av en laser av märket Companion som är ett världsledande företag inom veterinärmedicinsk utrustning, de bistår med forskning och utbildning som ger oss möjlighet att alltid ligga i framkant med våra behandlingar.

Massage

Välfungerande muskler är en
förutsättning för ett härligt hundliv. Därför är massage ett behandlingsalternativ för såväl hunden med problematik som för den kärnfriska hunden. Massage skapar välbefinnande för hunden oavsett ålder, ras, temperament eller bakgrund.  Genom massagebehandling kan vi tillse att din hunds muskler hålls fria från onödiga spänningar och på så vis påverka eventuell smärta och minska skaderisken.

Vattentrask

Träningen i en vattentrask  påverkar hela rörelseapparaten, den stärker muskulatur, förbättrar kondition och stimulerar även viktnedgång. Träningen kan även upplevas som avslappnande i det tempererade vattnet och ha en smärtreducerande effekt på degenerativa sjukdomar som artros. Denna typ av träning passar både som rehabilitering efter skador och för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.

Vibrationsplatta

Vibrationsplattan har visat sig vara ett mycket bra alternativ eller komplement vid exempelvis massage- och laserbehandlingar, cirkulationen ökas mer på djupet än vid massage och utöver detta så är vibrationsplattan även ett bra verktyg att använda till statisk muskelträning. Den faktor som påverkar träningen och behandlingen är hastigheten eller svängningarna på själva plattan.


Beteendeproblematik

Det är inte helt ovanligt att det sker beteendeförändringar i samband med exempelvis smärta eller om rutinerna ändra radikalt i samband med en rehabilitering. Vi finns här för dig som känner igen dig i beskrivningen och som vill komma tillrätta med situationen.
Våra instruktörer har stor vana av att arbeta med alla typer av beteenden och du är varmt välkommen att boka in en konsultation.
Inför en konsultation är det viktigt att ni delar med er av exempelvis journaler, röntgenplåtar och hundens sjukdomshistoria.

Om oss

Vi har i vår samlade kompetens jakthund-, SBK och Spårinstruktörsutbildning, Djur-. Djursjukvård, fysioterapeuter, massör, mentalutbildning, etologi, hundförare inom FM, trimutbildning, näringslära, veterinärstuderande och mångårig erfarenhet av alla sorters hundar stora som små och även tjänstehundar.
Tillsammans driver vi världens bästa arbetsplats, RM's Hundcenter!
Skicka gärna ett mail till oss här!

Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02