Kurser och privatlektioner

Vi erbjuder kurser och privatundervisning för dig som vill ha en fungerande relation i alla lägen med din hund.

Våra kurser ger dig och din hund de bästa förutsättningarna när ni gör entré i den fantastiska världen för hundsport och likaså skapar vi en trygg och stabil grund att stå på för dig som vill ha en härlig vardag med din hund.

Oavsett ekipagets målsättning så utgår vi från hundens förutsättningar och ägarens önskemål, tillsammans formar vi er tillvaro till den bästa.


HundGrund Avancerad En kurs för dig som vill komma ännu längre.

Jag är så otroligt tacksam för att ni visat en helt ny dimension av att vara hundägare. Ni är utan tvekan de bästa som hänt oss! - Maria

HundGrund Avancerad är uppföljningen på vår eftertraktade kurs HundGrund Fortsättning. 

HundGrund Avancerad är en kurs för dig som gått HundGrund och HundGrund Fortsättning och som vill ha fler verktyg och större förmåga att påverka din relation till din hund. Vi kommer ge dig ytterligare unika förutsättningar att förstå och förhålla dig till din hund på ett bra sätt i alla situationer och eftersom varje hund är unik så arbetar vi utifrån den enskilda individens behov och förutsättningar. Oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling så kommer vårt koncept passa dig som älskar hundar och dig som älskar att lära dig nya saker eller hitta nya vägar.

Vi utgår från klassisk inlärningsteori och under kursens teoridel kommer vi bl.a. behandla etologi, rasernas egenskaper, samarbete mellan hund och människa, den sociala organisation, mentalkunskap, individuella variationer, inlärning, stress, motivation, vardag med hund, belöningssystem, hundförarens förmåga, hundsportens fantastiska värld och hur vi tar nästa steg i vår träning och relation tillsammans med vår hund!

Under kursen kommer vi lägga ett stort fokus på relation och arbeta med att finslipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för att stärka magkän.

Kursen går med två veckors mellanrum för att varje ekipage ska ha möjlighet att träna ordentligt mellan varje kurstillfälle.

Välkommen med din kursanmälan!


" Man får aldrig säga att inget fungerar om man inte varit hos er först. Jag var skeptisk men jag ska erkänna att ni med HundGrund och HundGrund Fortsättning övertygade mig fullständigt! Jag älskar det liv jag och mina hundar äntligen får leva,  allt tack vare er!  -Lotta


" Jag har haft kul rakt igenom alla era kurser och HundGrund Fortsättning var inget undantag. Grym stämning, gruppen blir otroligt sammansvetsad tack vare vår härliga instruktör och man får hundvänner för livet. Ni är helt klart bäst i Sverige! - Simon


" Jag har fortfarande inte fattat att min ouppfostrade galenpanna blivit en ängel. Det är helt obegripligt!  Ni kan trolla! - Josefin


" Jag var lyrisk efter HundGrund och när jag nu avslutat HundGrund Fortsättning så kan jag säga att det blir inte mäktigare än såhär! Ni förstår att vi inte klarar oss utan en dos av er för all framtid? Ljuvliga människor! " - Sara


"  Jag har gått HundGrund flera gånger eftersom jag älskar kursen och känner att det varit en bra stöttning för mig och mina hundar. Nu har jag även gått HundGrund Fortsättning och jag älskar den lika mycket!  Så det blir repris! Grymt upplägg och stämningen är underbar! - Anna


När jag kom till er så hade jag en hund som var bortom all kontroll och efter att ha gått både HundGrund och HundGrund Fortsättning så har jag en pälsängel som uppför sig, kan vara lös och som lyssnar i alla lägen. Tack för att ni förmedlar vad ett härligt hundliv kan vara! - Karin

HundGrund
Avancerad
Start vår/sommar 2024


Praktik med hund:
Datum kommer!
kl. 19.00- ca 21.30

Notera tiden 09.30-12.00, sista tillfället kommer ske på annan plats, vilket delges vid kurstillfälle 3 och tiden kan komma att ändras till något tidigare.

Instruktör: Jeanette Hedman

Pris 2500 kronor

HundGrund
Avancerad
Start vår/sommar 2024


Praktik med hund:
Datum kommer!
kl. 19.00- ca 21.30

Notera tiden 09.30-12.00, sista tillfället kommer ske på annan plats, vilket delges vid kurstillfälle 3 och tiden kan komma att ändras till något tidigare.

Instruktör: Jeanette Hedman

Pris 2500 kronor

Privatundervisning

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning och för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite egen tid med en instruktör som har fullt fokus på bara en själv?
Att boka en skräddarsydd och lyxig privatundervisning kan vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop flera stycken och boka in er egen instruktör?


Träning och tävling

Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot lydnadsmomenten i Startklass och Rallylydnad Nybörjare.
Under kursen kommer vi bland annat att arbeta med momentinlärning med inriktning på ovanstående klasser, belöningssystem och relation mellan hund och förare på träningsplan.Skräddarsydd kurs

Vi tar fram skräddarsydda utbildningar på förfrågan, både för hundägare, träningsgrupper, personalgrupper inom hundyrket och kompetenshöjande utbildningar för instruktörer. Med vår breda kompentens så finns det få hinder och skulle vår kunskap inte täcka er förfrågan så har vi goda samarbeten med andra instruktörer och hjälper er givetvis vidare. Kontakta gärna oss om ni funderar på hur en skräddarsydd utbildning skulle kunna se ut för just er!

HundGrund

Detta är vår mest eftertraktade kurs och passar dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling. Passar alla hundar oavsett ålder,

HundGrund Fortsättning

Den här kursen är för dig som redan gått HundGrund och vill lära dig ännu mer och utvecklas med din hund. Under kursen kommer vi bl.a. att arbeta med att slipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för höjd motivation, lek och allvar.

Spårkurs

Denna kurs är för dig som antingen är nybörjare eller som redan är igång och spårar med din hund. Vi varvar teori med mängder av praktik och när kursen är avklarad så kommer varje ekipage ha kunskaper med sig för framtida träning och framförallt en god förståelse för hundens mest makalösa resurs, nosen!


Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02