Här hittar ni våra kurser i specialdressyr

Vi erbjuder kurser och privatundervisning för dig som vill ha en fungerande relation i alla lägen med din hund.

Våra kurser ger dig och din hund de bästa förutsättningarna när ni gör entré i den fantastiska världen för hundsport och likaså skapar vi en trygg och stabil grund att stå på för dig som vill ha en härlig vardag med din hund.

Oavsett ekipagets målsättning så utgår vi från hundens förutsättningar och ägarens önskemål, tillsammans formar vi er tillvaro till den bästa.


" Vi hade en vansinnigt rolig spårhelg med vår instruktör och framstegen som man såg hos varenda hund under helgen var helt otroliga! Kursen var verkligen över alla mina förväntningar och som vanligt blir man djupt imponerad av den kunskap och det engagemang som förmedlas rakt igenom hela kursen! " - Anna

" Om någon hade sagt till mig att jag skulle ställa in siktet på tävling när jag sökte mig till er och HundGrund så hade jag skrattat, men tack vare dessa grymma kurser och instruktörer så har vi nu siktet inställt! När andra instruktörer gav upp så formade ni ett tävlingsekipage, det säger allt om er! Ni är utan tvekan det bästa som hänt hundvärlden! " - Carro

Spårkurs
En kurs för alla hundar oavsett färg eller form

Denna kurs riktar sig till dig som är ren nybörjare eller som redan spårar med din hund, nivån anpassas alltid efter ekipaget och eftersom våra instruktörer är utbildade både för person- och viltspår så välkomnar vi alla spårekipage oavsett inriktning. Spårarbete är utan tvekan den disciplin där hundens egenskaper och koncentration får maximal utdelning och  det roliga är att spår är något man kan göra med alla hundar! Så du som vill hitta en aktivitet som genererar i en välstimulerad hund, där man behöver minimalt med utrustning och där ni stärker relationen har hittat rätt!
För den tävlingsinriktade finns det också olika sorters spår att tävla i, man talar främst om bruksspår, IPO-spår och viltspår. Er instruktör kommer berätta mer om detta under kursen.

Träning och tävling
En kurs för dig som vill rikta in dig mot hundsport.

Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot lydnadsmomenten i Lydnad Startklass och Rallylydnad Nybörjare. 

Med HundGrund och HundGrund Fortsättning i ryggen så är steget in i hundsportens värld ett naturligt sådant, nu släpper vi på kontrollen och låter hundarna blomma ut i sina drifter och förvandlar dessa till moment av ren lycka!

Under kursen kommer vi bland annat att arbeta med momentinlärning med inriktning på ovanstående klasser, belöningssystem och relation mellan hund och förare på träningsplan.

Specialsök

En kurs för alla hundar som vill och behöver jobba med nos och knopp.


Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot den spännande grenen specialsök.

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika till kantarell eller något annat. Inom SBK Specialsök är det röd Kong Classic som hunden ska söka efter.  Även i Sverige används denna form av träning av många tjänstehundförare, bl.a. inom Försvarsmakten.

Under kursen kommer vi bland annat jobba med att hunden ska identifiera och markera Kong. Med kunskaperna ni erhåller så kommer ni även kunna lära hunden att markera allt från svamp till bilnycklar.

Spårkurs
Start i april

Teori/webbinar:
11/4
kl. 19.00- ca 21.30

Praktik med hund:

13/4 och 14/4
kl. 09.00- ca 16.00

På denna kurs varvar vi praktik och teori och arbetar med grunderna för spårinlärning.

Plats: Meddelas anmälda närmare kursdagen, beroende på vilken mark vi har att tillgå så kan restiden uppgå till 10-20 minuter från Åkersberga.

Förkunskaper: Inga

Instruktör: Rose Hedman

Pris 2900 kronor

Specialsök

Praktik med hund:
Datum kommer!
kl. 19.00- ca 21.30

Vinterns härligaste aktivitet som går att göra vartsomhelst, hemma, på resen till landet på bensinstationen, innan familjesammankomsten drar igång eller varför inte i parkeringsgaraget medan resten av familjen trängs i affärerna?

På denna kurs varvar vi praktik och teori och under kursen kommer vi jobba med att hunden ska identifiera och markera Kong.
Med kunskaperna ni erhåller så kommer ni även kunna lära hunden att markera allt från svamp till bilnycklar.

Plats: RM's Hundcenter

Förkunskaper: HundGrund Fortsättning

Instruktör: Rose Hedman


Pris 2500 kronor

Specialkurs för våra HundGrundade ekipage

Lydnadsspecial med Rose

Häng med oss privat, på en fyra dagars lydnadsträning, hur vi tränar inför tävling, underhållsträning och hämta inspiration.

Vi hjälper dig att höja era mål samt hur ni ska nå dem, kursen är utformad som privatlektioner. Varje ekipage kommer arbeta på sin nivå och efter egna önskemål.

Kursen hålls inomhus i en varm träningshall, Knivsta Hundhall med faciliteter.

Förtur för de som gått Hundgrund Fortsättning. Minimikrav Hundgrund

Kursdatum:
Lördag 11/11, Fredag 17/11, Fredag 1/12, Lördag 9/12 kl. 11-17

Pris: 3000 kronor

Kursledare: Rose HedmanTräning & Tävling
Start våren 2024

Praktik med hund:
Datum kommer efter årsskiftet!
kl. 19.00-21.30

Pris 2500 kronor

Intresserad av fler spännande tillfällen med spår- och lydnads inriktning? Kika även in under TEMA för våra elever där det även dyker tillfällen med spår- och tävlingsmoment!


Privatundervisning

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning och för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite egen tid med en instruktör som har fullt fokus på bara en själv?
Att boka en skräddarsydd och lyxig privatundervisning kan vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop flera stycken och boka in er egen instruktör?


Träning och tävling

Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot lydnadsmomenten i Startklass och Rallylydnad Nybörjare.
Under kursen kommer vi bland annat att arbeta med momentinlärning med inriktning på ovanstående klasser, belöningssystem och relation mellan hund och förare på träningsplan.Skräddarsydd kurs

Vi tar fram skräddarsydda utbildningar på förfrågan, både för hundägare, träningsgrupper, personalgrupper inom hundyrket och kompetenshöjande utbildningar för instruktörer. Med vår breda kompentens så finns det få hinder och skulle vår kunskap inte täcka er förfrågan så har vi goda samarbeten med andra instruktörer och hjälper er givetvis vidare. Kontakta gärna oss om ni funderar på hur en skräddarsydd utbildning skulle kunna se ut för just er!

HundGrund

Detta är vår mest eftertraktade kurs och passar dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling. Passar alla hundar oavsett ålder,

HundGrund Fortsättning

Den här kursen är för dig som redan gått HundGrund och vill lära dig ännu mer och utvecklas med din hund. Under kursen kommer vi bl.a. att arbeta med att slipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för höjd motivation, lek och allvar.

Spårkurs

Denna kurs är för dig som antingen är nybörjare eller som redan är igång och spårar med din hund. Vi varvar teori med mängder av praktik och när kursen är avklarad så kommer varje ekipage ha kunskaper med sig för framtida träning och framförallt en god förståelse för hundens mest makalösa resurs, nosen!


Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02