Kurser och privatlektioner

Vi erbjuder kurser och privatundervisning för dig som vill ha en fungerande relation i alla lägen med din hund.

Våra kurser ger dig och din hund de bästa förutsättningarna när ni gör entré i den fantastiska världen för hundsport och likaså skapar vi en trygg och stabil grund att stå på för dig som vill ha en härlig vardag med din hund.

Oavsett ekipagets målsättning så utgår vi från hundens förutsättningar och ägarens önskemål, tillsammans formar vi er tillvaro till den bästa.


HundGrund En kurs för såväl liten som stor.

" Det här är den bästa kursen jag gått under mina 30 år som hundägare och uppfödare! Den borde vara obligatorisk för alla hundägare! " - Ulrika

HundGrund är vår mest eftertraktade kurs bland såväl nybörjare som landslagsmedlemmar och riktar sig till alla hundar oavsett ålder, kursen är en härlig grund att stå på inför ett äventyrligt och härligt hundliv.

HundGrund är en kurs för dig som vill ha en bra relation med din hund i alla lägen. Vi kommer ge dig verktyg som ger dig en unik möjlighet att förstå din hund på ett tillfredställande sätt i alla situationer och eftersom varje hund är unik så arbetar vi utifrån den enskilda individens behov och förutsättningar. Oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling så kommer vårt koncept passa dig som älskar hundar och dig som älskar att lära dig nya saker eller hitta nya vägar.

Vi har ett välutvecklat utbildningskoncept där vi inledningsvis bygger upp hundägarens kunskaper om hund. Hundarna är redan duktiga på att vara just hundar. Det är allt som oftast vi människor som måste hinna med tåget när dessa ljuvliga varelser tar sats ut i världen. 

Vi utgår från klassisk inlärningsteori och under kursens teoridel kommer vi bl.a. behandla etologi, rasernas egenskaper, samarbete mellan hund och människa, den sociala organisation, mentalkunskap, individuella variationer, inlärning, drift, stress, motivation, vardag med hund, hundsportens fantastiska värld och mycket annat!

Under praktiken kommer vi testa våra kunskaper genom att arbeta med hantering, samarbete, inkallning, sitt och ligg oavsett vad som händer, hundmöten och många andra tillämpade övningar. 

Gör som över tusen hundägare genom åren gjort och skaffa dig nya kunskaper, nya hundtokiga bekantskaper och utbilda dig och din hund tillsammans med oss på RM's Hundcenter!

Välkommen med din kursanmälan!


" Som instruktör så trodde jag att jag kunde mycket, men denna kurs visade verkligen hur mycket mer det finns att lära. Alla måste gå HundGrund, proffs såväl som rookies! "- Sandra


Jag ångrar att vi inte gick HundGrund det första vi gjorde med vår hund när han var valp, men resan vi nu gjort och resultatet av att få ta del av er otroliga kunskap är magisk. Ni lyfter hela gruppen med er härliga glädje och hela kursen genomsyras av er kärlek till hund. Ni är underbara! - Camilla


" När allt hopp var ute och vårt liv ett kaos med en utåtagerande hund så fick vi tips om HundGrund av vår föregående instruktör som inte hade mer hjälp att erbjuda. Vi är så otroligt tacksamma för att ni gav oss det ingen annan gett oss. Ni är makalösa!  " - Fredrik med familj


" Efter att ha slussats runt i veterinärernas och hundpsykologernas värld, oändligt många tusenlappar fattigare och inte ett enda framsteg i sikte kom jag till er och ALLT vände. Från att gråtande vilja ge upp varje dag till att vi nu siktar på tävling, har en ljuvlig vardag och med en ofattbar kärlek mellan mig och min hund. Tacksamheten vet inga gränser! " - Sandra

"Jag kan med god säkerhet säga att ni har ändrat vår riktning i livet. Jag är enormt tacksam över att vi fick vara en del av denna utbildning och vågar inte ens tänka vad vi hade gjort utan er hjälp." - Elham


" Jag hade gått många kurser och antalet privatlektioner ska vi inte prata om, utan framgång. Efter två teoritillfällen på HundGrund så kom jag längre på egen hand än jag gjort med tidigare utbildningar och när kursen var klar hade jag en ny hund. Eller snarare hon hade en ny husse och nu är det vi mot världen. Känner tacksamhet och en oerhörd glädje. Jag är djupt imponerad av er professionalitet och anser att alla borde få en dos er er! Vi kommer gå alla kurser hos er!  "- Micke


" HundGrund förändrade mitt liv och jag har aldrig skrattat och gråtit av glädje i hela mitt liv som jag gjorde under den här kursen. När andra instruktörer ger upp så står ni stadigt och sträcker ut en hand till alla oavsett vad man kommer med för problem och ni löser allt med en glädje som smittar av sig till alla deltagare. Ni är bäst! " - Janne 

HundGrund
Start i AUGUSTI

Teori utan hund:
26/8, 28/8,2/9 och 4/9
kl.19:00- ca 21.30


Praktik med hund:
7/9
kl. 08.30- ca 15.00
14/9
kl. 08.30- ca 13.00

Instruktör: Jeanette Hedman

Pris: 3500 kronor
Ca 20-25 tim

HundGrund
EXTRAINSATT KURS start i augusti

Teori utan hund:
26/8, 28/8,2/9 och 4/9
kl.19:00- ca 21.30


Praktik med hund:
8/9
kl. 08.30- ca 15.00
14/9
kl. 14.00- ca 18.30

Instruktör: Jeanette Hedman

Pris: 3500 kronor
Ca 20-25 tim

HundGrund
Start i SEPTEMBER

Teori utan hund:
9/9, 11/9, 16/9 och 18/9
kl.19:00- ca 21.30


Praktik med hund:
21/9
kl. 08.30- ca 15.00
28/9
kl. 08.30- ca 13.00

Instruktör: Jeanette Hedman

Pris: 3500 kronor
Ca 20-25 tim

HundGrund
Start vintern 2024

Teori utan hund:
-----
kl.19:00- ca 21.30


Praktik med hund:
-----
kl. 08.30- ca 15.00
-----
kl. 08.30- ca 13.00

Instruktör: Jeanette Hedman

Pris: 3500 kronor
Ca 20-25 tim

HundGrund för dig som gått förr.

Man brukar säga att det är först tredje gången man går HundGrund som man verkligen kan ta in hela teorin och sätta det i förhållande till sitt eget hundägande. Därför erbjuder vi våra gamla kunder att gå enbart teorin för att få en aha-upplevelse på nytt och bli inspirerade att hitta sin egen unika väg tillsammans med sin hund. Man betalar "per hund" och därför kan både husse och matte dyka upp och åter ta del av 10 timmars teoretisk utbildning. 
Kostnad 1000:-

Anmälan - HundGrund Teori

Privatundervisning

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning och för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite egen tid med en instruktör som har fullt fokus på bara en själv?
Att boka en skräddarsydd och lyxig privatundervisning kan vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop flera stycken och boka in er egen instruktör?


Träning och tävling

Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot lydnadsmomenten i Startklass och Rallylydnad Nybörjare.
Under kursen kommer vi bland annat att arbeta med momentinlärning med inriktning på ovanstående klasser, belöningssystem och relation mellan hund och förare på träningsplan.Skräddarsydd kurs

Vi tar fram skräddarsydda utbildningar på förfrågan, både för hundägare, träningsgrupper, personalgrupper inom hundyrket och kompetenshöjande utbildningar för instruktörer. Med vår breda kompentens så finns det få hinder och skulle vår kunskap inte täcka er förfrågan så har vi goda samarbeten med andra instruktörer och hjälper er givetvis vidare. Kontakta gärna oss om ni funderar på hur en skräddarsydd utbildning skulle kunna se ut för just er!

HundGrund

Detta är vår mest eftertraktade kurs och passar dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling. Passar alla hundar oavsett ålder,

HundGrund Fortsättning

Den här kursen är för dig som redan gått HundGrund och vill lära dig ännu mer och utvecklas med din hund. Under kursen kommer vi bl.a. att arbeta med att slipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för höjd motivation, lek och allvar.

Spårkurs

Denna kurs är för dig som antingen är nybörjare eller som redan är igång och spårar med din hund. Vi varvar teori med mängder av praktik och när kursen är avklarad så kommer varje ekipage ha kunskaper med sig för framtida träning och framförallt en god förståelse för hundens mest makalösa resurs, nosen!


Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02