Friskvård och Rehabilitering

Hos oss blir du och din hund omhändertagen av välutbildad personal och vi kan bistå med såväl rehabilitering som friskvård. Som kund hos oss så får man tillgång till hela vårt rehabiliterings- och friskvårdsutbud när man bokar en tid för behandling, det är hundens behov och ägarens önskemål som avgör.

 

" När vi kom till er så förstod vi att vi hittat rätt, vi har blivit bemötta med kunskap, värme och stort engagemang från första stund och vi har aldrig sett vår älskade hund tillåta någon att hantera honom såsom ni får göra. Det värmer ett mattehjärta och vi rekommenderar alla att gå till just er! " -Kerstin

Som gammal hundförare så blir man verkligen ödmjuk inför den kunskap ni besitter, de resultat ni får fram och ert stora engagemang! Uppskattar att ni ger verktyg så att man kan behandla sin hund hemma mellan besöken. Hundens bästa är i fokus hela tiden, ni har räddat mig och min fyrbenta kollega många gånger nu! Tack!  "- Linda

Om friskvård och rehabilitering

En stark och funktionell kropp är nyckeln till ett härligt hundliv och vi rekommenderar att man som hundägare låter sin hund genomgå en friskvårdsbesiktning som bekräftar hundens fysiska status, en kunskap som är ovärderlig för att snabbt upptäcka om eller när hundens fysik förändras. Har man möjlighet att unna sin hund regelbundna besök så är detta givetvis att föredra, vår personal
kan dock ge er tips och råd för fortsatt träning på hemmaplan. Som hundägare är det viktigt att man följer upp sin träning med exempelvis enstaka besök och här vill vi poängtera vikten av att vända sig till välutbildad personal i fråga om rehabilitering och friskvård.

Är man dagiskund hos oss så har man även möjlighet att boka in behandlingar under dagtid medan hundägaren är på jobbet, bekvämt för hundägaren och otroligt omsorgsfullt.

Vi tar emot remiss från veterinär, vissa försäkringar täcker rehabilitering och vi rekommenderar att man som hundägare ser över detta inför sitt besök. Vi har god kännedom och samarbetar med olika utövare inom veterinärmedicin samt rehabilitering och friskvård för hund, har ni frågor eller kanske befinner er på annan plats så vänd er gärna till oss så hjälper vi er efter bästa förmåga att hitta rätt.


Just nu erbjuder vi 10 behandlingar för 3900 kronor*, missa inte er chans att unna er hund det bästa!


Priser

 • 10 behandlingar 4800 kronor
 • 5 behandlingar 2600 kronor
Nya kunder bokar alltid en friskvårdsbesiktning som första besök, vid köp av 10 behandlingar räknas detta tillfälle av på kortet och blir därmed rabatterat. 
Förbered gärna personalen genom att maila exempelvis journaler, röntgenplåtar eller annan dokumentation till oss. 

*Erbjudanden gäller ej försäkringsärenden.
Behandlingskort är giltiga i 12 månader från inköp.

Enstaka tillfällen

 • Friskvårdsbesiktning 750 kronor
 • Enstaka behandling 600 kronor

Nya kunder bokar alltid en friskvårdsbesiktning som första besök, förbered gärna personalen genom att maila exempelvis journaler, röntgenplåtar eller annan dokumentation till oss.

Laserbehandling

Laser är en väldokumenterad behandlingsmetod som uppvisat god effekt vid olika sjukdomstillstånd, ledproblem, mjukvävnadsskador och neurologiska smärttillstånd och används flitigt av välutbildad personal inom veterinärmedicinsk-, rehabilitering- och friskvårdsbehandling för djur. Vi använder oss av en laser av märket Companion som är ett världsledande företag inom veterinärmedicinsk utrustning, de bistår med forskning och utbildning som ger oss möjlighet att alltid ligga i framkant med våra behandlingar.

Massage

Välfungerande muskler är en
förutsättning för ett härligt hundliv. Därför är massage ett behandlingsalternativ för såväl hunden med problematik som för den kärnfriska hunden. Massage skapar välbefinnande för hunden oavsett ålder, ras, temperament eller bakgrund.  Genom massagebehandling kan vi tillse att din hunds muskler hålls fria från onödiga spänningar och på så vis påverka eventuell smärta och minska skaderisken.

Vattentrask

Träningen i en vattentrask  påverkar hela rörelseapparaten, den stärker muskulatur, förbättrar kondition och stimulerar även viktnedgång. Träningen kan även upplevas som avslappnande i det tempererade vattnet och ha en smärtreducerande effekt på degenerativa sjukdomar som artros. Denna typ av träning passar både som rehabilitering efter skador och för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.

Vibrationsplatta

Vibrationsplattan har visat sig vara ett mycket bra alternativ eller komplement vid exempelvis massage- och laserbehandlingar, cirkulationen ökas mer på djupet än vid massage och utöver detta så är vibrationsplattan även ett bra verktyg att använda till statisk muskelträning. Den faktor som påverkar träningen och behandlingen är hastigheten eller svängningarna på själva plattan.


Beteendeproblematik

Det är inte helt ovanligt att det sker beteendeförändringar i samband med exempelvis smärta eller om rutinerna ändra radikalt i samband med en rehabilitering. Vi finns här för dig som känner igen dig i beskrivningen och som vill komma tillrätta med situationen.
Våra instruktörer har stor vana av att arbeta med alla typer av beteenden och du är varmt välkommen att boka in en konsultation.
Inför en konsultation är det viktigt att ni delar med er av exempelvis journaler, röntgenplåtar och hundens sjukdomshistoria.

Löpband

Löpbandet har visat sig vara ett mycket effektivt verktyg för såväl rehabilitering som i friskvårdssyfte och uppskattas väldigt mycket av hundarna, när vädret kanske inte är det roligaste eller o man som hundägare inte har möjlighet att så uppskattas

Löpbandsträning är ett bra alternativ eller komplement när det kommer till att stärka hundens muskulatur och kondition. Genom att reglera hastighet, lutning och gångart kan man uppnå olika mål beroende på individens behov och målsättning. Det är bra om man bokar en introduktion för löpband för att få hjälp med hur allt fungerar och lite träningstips på vägen.

Värt att ha koll på, din trygghet som kund.

Skicka gärna ett mail till oss här!

Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer, fysioterapeuter, massörer och djurvårdare har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02