Friskvård och Rehabilitering

Hos oss blir du och din hund omhändertagen av välutbildad personal och vi kan bistå med såväl rehabilitering som friskvård. Som kund hos oss så får man tillgång till hela vårt rehabiliterings- och friskvårdsutbud när man bokar en tid för behandling, det är hundens behov och ägarens önskemål som avgör.

 

" När vi kom till er så förstod vi att vi hittat rätt, vi har blivit bemötta med kunskap, värme och stort engagemang från första stund och vi har aldrig sett vår älskade hund tillåta någon att hantera honom såsom ni får göra. Det värmer ett mattehjärta och vi rekommenderar alla att gå till just er! " -Kerstin

" Som gammal hundförare så blir man verkligen ödmjuk inför den kunskap ni besitter, de resultat ni får fram och ert stora engagemang! Uppskattar att ni ger verktyg så att man kan behandla sin hund hemma mellan besöken. Hundens bästa är i fokus hela tiden, ni har räddat mig och min fyrbenta kollega många gånger nu! Tack!  "- Linda

" Vi tror på en helhet. Som kund hos oss så får man tillgång till hela vårt rehabiliterings- och friskvårdsutbud när man bokar en tid för behandling, det är hundens behov och ägarens önskemål som avgör behandlingens innehåll. Alla hundar förtjänar det bästa! " - Rose

 

Vattentrask - WTM

En water treadmill är en vattenburen träningsanläggning som erbjuder en skonsam träningsform, den avlastar lederna men ger ändå ett motstånd som ökar beroende på vilken rörelse som utförs och i vilken hastighet. Genom den viktavlastning och stabilitet som vattnet bidrar till så kan man påverka hundens rörelser och man kan exempelvis påbörja träning efter skada eller operation i ett tidigt skede och hjälpa hundens återhämtning.

Fördelen med träning i en water treadmill är att man kan utöva en mer kontrollerad träning än i exempelvis bassäng, vattennivå och hastighet är effektiva verktyg och gör att träningen kan individanpassas på ett unikt sätt.

Träningen i en water treadmill påverkar hela rörelseapparaten, den stärker muskulatur, förbättrar kondition och stimulerar även viktnedgång. Träningen kan även upplevas som avslappnande i det tempererade vattnet och ha en smärtreducerande effekt på degenerativa sjukdomar som artros. Denna typ av träning passar både som rehabilitering efter skador och för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.

Water treadmill är ett mycket bra alternativ även för hundar som inte är så förtjusta i att bada då de känner en viss trygghet av att ha markkontakt. Efter en lugn introduktion brukar även hundar som ogillar vatten, vänja sig vid denna rehabiliterings- och träningsform.

Laserbehandling

Laser är en väldokumenterad behandlingsmetod som uppvisat god effekt vid olika sjukdomstillstånd, ledproblem, mjukvävnadsskador och neurologiska smärttillstånd och används flitigt av välutbildad personal inom veterinärmedicinsk-, rehabilitering- och friskvårdsbehandling för djur. Vi använder oss av en laser av märket Companion som är ett världsledande företag inom veterinärmedicinsk utrustning, de bistår med forskning och utbildning som ger oss möjlighet att alltid ligga i framkant med våra behandlingar.

Massage

Välfungerande muskler är en
förutsättning för ett härligt hundliv. Därför är massage ett behandlingsalternativ för såväl hunden med problematik som för den kärnfriska hunden. Massage skapar välbefinnande för hunden oavsett ålder, ras, temperament eller bakgrund.  Genom massagebehandling kan vi tillse att din hunds muskler hålls fria från onödiga spänningar och på så vis påverka eventuell smärta och minska skaderisken.

Vattentrask

Träningen i en vattentrask  påverkar hela rörelseapparaten, den stärker muskulatur, förbättrar kondition och stimulerar även viktnedgång. Träningen kan även upplevas som avslappnande i det tempererade vattnet och ha en smärtreducerande effekt på degenerativa sjukdomar som artros. Denna typ av träning passar både som rehabilitering efter skador och för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.

Vibrationsplatta

Vibrationsplattan har visat sig vara ett mycket bra alternativ eller komplement vid exempelvis massage- och laserbehandlingar, cirkulationen ökas mer på djupet än vid massage och utöver detta så är vibrationsplattan även ett bra verktyg att använda till statisk muskelträning. Den faktor som påverkar träningen och behandlingen är hastigheten eller svängningarna på själva plattan.


Beteendeproblematik

Det är inte helt ovanligt att det sker beteendeförändringar i samband med exempelvis smärta eller om rutinerna ändra radikalt i samband med en rehabilitering. Vi finns här för dig som känner igen dig i beskrivningen och som vill komma tillrätta med situationen.
Våra instruktörer har stor vana av att arbeta med alla typer av beteenden och du är varmt välkommen att boka in en konsultation.
Inför en konsultation är det viktigt att ni delar med er av exempelvis journaler, röntgenplåtar och hundens sjukdomshistoria.

Om oss

Vi har i vår samlade kompetens jakthund-, SBK och Spårinstruktörsutbildning, Djur-. Djursjukvård, fysioterapeuter, massör, mentalutbildning, etologi, hundförare inom FM, trimutbildning, näringslära, veterinärstuderande och mångårig erfarenhet av alla sorters hundar stora som små och även tjänstehundar.
Tillsammans driver vi världens bästa arbetsplats, RM's Hundcenter!
Skicka gärna ett mail till oss här!

Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02