Diplomerad Hundmassör

Att arbeta med hund är en livsstil och tillsammans med oss på RM's Hundcenter ges du möjlighet att ta del av en mycket prisvärd och otroligt rolig utbildning, nämligen vår Hundmassörutbildning. Vid denna utbildning får du de teoretiska och praktiska kunskaperna för att ta dig an hundvärlden på allvar och efter avslutad utbildning, där samtliga utbildningssteg och praktik ingår, kommer du kunna titulera dig 'Diplomerad Hundmassör'. 

Tveka inte att anmäla dig till vår utbildning, vi erbjuder hundkunskaper utöver det vanliga.

 

Hundmassage Steg 1

Under steg 1 så kommer du bla att få kunskap om hundens anatomi. Under detta steg kommer vi gå igenom skelettets, lederna, ligamentens och musklernas uppbyggnad samt funktion. Du kommer utbildas i de grundläggande massagegreppen samt genomföra praktisk behandling.

Detta steg är mycket lämpligt även för dig som vill ha kunskapen och möjligheten att behandla din egen hund till vardags.

Steg 1 är obligatoriskt för dig som avser att bli Diplomerad Hundmassör.


Teori: Datum kommer!
Teori och praktik med hund: Datum kommer!

Instruktör: Rose Hedman


Pris: 4.700 kronor*

* Vi erbjuder rabatt för dig som gått HundGrund.
Egen hund kan 
medtagas vid varje kurstillfälle.


Hundmassage Steg 2

Under steg 2 så kommer vi fortsätta gå igenom hundens anatomi. Under detta steg kommer vi gå igenom skelettets, lederna, ligamentens och musklernas uppbyggnad samt funktion på ett djupare plan. Du kommer vidareutbildas i de massagegreppen samt genomföra praktisk behandling.

Detta steg är mycket lämpligt även för dig som vill ha kunskapen och möjligheten att behandla din egen hund till vardags.

Steg 2 är obligatoriskt för dig som avser att bli Diplomerad Hundmassör.

Prov Steg 1: 30/3 kl 19.00
Teori med hund: 17/4 och 19/4 kl 19.00
Teori och praktik med hund: 22/4 och 23/4 kl 09.30-16.00

Instruktör: Rose Hedman


Pris: 4.700 kronor

Hundmassage Steg 3

Mer information kommer.

Om massage

Välfungerande muskler är en förutsättning för ett härligt hundliv. Därför är massage ett behandlingsalternativ för såväl hunden med problematik som för den kärnfriska hunden och massage kan skapa välbefinnande för hunden oavsett ålder, ras, temperament eller bakgrund.

Massagebehandling underlättar för en hund vars muskler av olika anledningar blivit eller är utsatta för påfrestning. En hund med exempelvis ledproblematik eller artros kommer att belasta vissa muskler extra hårt för att kompensera för sin svaghet i de partier som berörs av problemet. Genom massagebehandling kan vi tillse att hundens muskler hålls fria från onödiga spänningar och på så vis påverka eventuell smärta och minska skaderisken. Oavsett vilken fysisk status hunden idag har så har varje individ unika behov och förutsättningar för att få ha en god fysik genom hela livet. Som hundmassör kan du hjälpa hundägaren att lokalisera behovet hos sin hund och du kan även ge hundägaren råd kring olika typer av träning och enklare behandling. Dessa råd kan hundägaren sen använda för att skapa välbefinnande och goda förutsättningar för hunden även hemma.

Massage ges på hundens villkor vilket betyder att det inte får ske med tvång eller skapa omständigheter som kan vara till men för hunden. En hundmassör skall alltid fråga om hundens allmäntillstånd innan massage ges, hos oss på RM's Hundcenter genomgår alla hundar en besiktning där bland annat hundens allmäntillstånd tas upp och förs in i hundens journal. Om du bedömer att hunden är i behov av veterinärvård kommer du att rekommendera hundägaren att ta kontakt med sin veterinär innan en massagebehandling utförs. 

Det finns idag genom vissa försäkringsbolag, på veterinärs inrådan, möjlighet till ersättning för hundmassage. 

Vad händer när hunden får massage?

Blodcirkulationen ökar när hunden får massage och detta genererar i att näring och syre transporteras effektivare ut till hundens muskler, bindväv, benvävnad och inre organ. Detta gör att läkningsprocessen i exempelvis en skadad muskel eller sena går snabbare. Blodtrycket sänks lokalt genom att muskelspänningen släpper och blodet kan cirkulera bättre genom muskeln. Blodtrycket sänks också genom att hormonet oxytocin frisätts och detta hormon verkar i den parasympatiska delen av nervsystemet som är en del av det autonoma nervsystemet. Det autonoma nervsystemet är uppdelat i två olika delar, det sympatiska och det parasympatiska nervsystemet.

Det sympatiska nervsystemet aktiveras när kroppens krafter behövs och det parasympatiska nervsystemet är mest aktivt vid vila och i lugna situationer, som exempelvis vid massage. Det parasympatiska nervsystemet dämpar effekterna av det sympatiska nervsystemet och bidrar till att bygga upp kroppen, för att må bra behövs en jämvikt mellan de två delarna.

Olika former av massage

Det finns olika former av massage och som hundmassör använder man sig ofta en eller flera under en och samma behandling, detta eftersom varje hund har unika behov och syftet för massagen kan skilja sig åt.

Klassisk massage

Klassisk massage är en behandlingsform där hundmassören arbetar med hundens mjukdelsvävnader såsom hud, bindväv och muskler. Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. Massage stimulerar de receptorer i hud, muskler och bindväv som registrerar beröring, tryck, smärta och temperatur. Dessa mekaniska effekter, som ökad värme, cirkulation och töjning av mjukvävnader åstadkommer den lokala muskelavslappningen. De reflektoriska effekterna kan anses vara ännu viktigare i fråga om att uppnå avslappning hos hunden.

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är en resultatinriktad och rehabiliterande behandlingsform som används vid bland annat skador, långvariga muskelspänningar eller efter operationer. Hunden kan ha en ökad spänningsgrad i kroppen till följd av såväl fysisk som psykisk påfrestning, bindväven kan bli förtätad, stram och oelastisk och det kan leda till att hundens rörelseapparat påverkas. Bindvävsmassage påverkar vävnaden och nervbanorna i kroppen och sänker på så sätt spänningsgraden i hela hundens kropp, en fullföljd behandling är därför verkningsfull och har långvarig effekt.

Lymfmassage

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfsystemet är viktigt för att kroppen och består av så kallade lymfatiska organ och lymfkärl, de lymfatiska organen bildar speciella celler som deltar i försvaret mot infektioner. Lymfkärlen transporterar en vätska som kallas lymfa och som är en viktig del av immunförsvaret, lymfcirkulationen stimuleras vid denna typ massagebehandling och har således en positiv inverkan på kroppens immunförsvar.

Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02