För våra härliga elever

Vi erbjuder kurser, privatundervisning och tematräning för dig som vill ha en fungerande relation i alla lägen med din hund och som efter avslutad kurs vill bygga vidare på det ni just lärt er

Vi vill alltid ge er rådet att boka upp privatlektioner eller gå vidare med nya spännande kurser, hundlivet blir så otroligt ljuvligt när man får utvecklas tillsammans och ha roligt!

Anmälan till träning

Äventyr för våra gamla elever!

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning, för att påminnas om vad man kunde göra i olika situationer, få bukt på ett problem, för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite tid med en instruktör i sällskap av andra HundGrundade ekipage?

Därför vill vi unna er möjligheten till att exempelvis delta på våra tematräningar! Vid en tematräning så har instruktören valt ett tema, gruppens storlek kan variera och man är välkommen oavsett om man är nybörjare eller landslagsmedlem, det enda kravet vi har är att man gått HundGrund. Anmäl er till dessa tematräningar nedan!

Vi påminner om att boka in en privatundervisning kan även det vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop med bästa hundkompisen och boka in er egen instruktör? Lyx!

Vi skräddarsyr undervisningen efter era önskemål och tack vare vår breda kompetens så kan ni få hjälp med det mesta oavsett om det rör problembeteenden, vardag, lydnad, bruks eller jakt.

Vårt fokus är som alltid att arbeta utifrån den unika individens egenskaper och behov, vi tror att svaret på de flesta frågeställningar ligger i en välfungerande relation som präglas av kunskap, ledarskap, magkänsla och tio ton kärlek till dessa makalösa djur.

Ordning och reda på era promenader

Torsdagen den 24 mars

kl 16.00-18.00

Nu är det dags att fräscha upp kunskaperna, relationen och ledarskapet! Kärleken till dessa fyrbenta förutsätter vi finns i överflöd också?

Vi träffas på parkeringen utanför RM's Hundcenter UTAN hund, ni låter dem sitta kvar i bilen tills vi gått igenom dagens upplägg. Sen spenderar vi ca 2 timmar (beroende på antal ekipage och hur mycket energi både två och fyrbenta har) åt att jobba med dagens tema.

Inför detta tillfälle så är det alltid vettigt att bläddra igenom ert kompendium och för er som gått HundGrund Fortsättning så gäller det att ni har era system förberedda.

Förkunskaper: HundGrund
Instruktör: Anna Haglund
Pris: 200 kronor per ekipage på plats.
En medföljande per ekipage är tillåtet förutsatt att denne gått HundGrund och är väl införstådd med den teoretiska biten.

Anmälningsformulär hittar ni nedan.

Temakurs - Följsamhet

Söndag den 20 februari

kl 09:00-14:00

Nu är det dags att fräscha upp kunskaperna, relationen och ledarskapet! Kärleken till dessa fyrbenta förutsätter vi finns i överflöd också? 
Temat denna kursdag är följsamhet, vi kommer träna på att hundarna ska kunna vara lösa och följsamma oavsett vad som händer runtomkring och då måste vi givetvis ägna en stund åt er tajming.
Vi träffas på RM's Hundcenter i lektionssalen UTAN hund, ni låter dem sitta kvar i bilen tills vi gått igenom dagens upplägg. Sen spenderar vi ca 4 timmar (beroende på antal ekipage och hur mycket energi både två och fyrbenta har) åt att jobba med dagens tema.

Inför detta tillfälle så är det viktigt att ni har era system förberedda. Medtag gott godis och era leksaker.

Förkunskaper: HundGrund samt HundGrund Fortsättning
Instruktör: Jeanette Hedman & Anna Haglund
Pris: 900 kronor, betalas vid bekräftelse.
En medföljande per ekipage är tillåtet förutsatt att denne gått HundGrund och är väl införstådd med den teoretiska biten.

Anmälningsformulär hittar ni nedan.
Privatundervisning

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning och för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite egen tid med en instruktör som har fullt fokus på bara en själv?
Att boka en skräddarsydd och lyxig privatundervisning kan vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop flera stycken och boka in er egen instruktör?


Träning och tävling

Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot lydnadsmomenten i Startklass och Rallylydnad Nybörjare.
Under kursen kommer vi bland annat att arbeta med momentinlärning med inriktning på ovanstående klasser, belöningssystem och relation mellan hund och förare på träningsplan.Skräddarsydd kurs

Vi tar fram skräddarsydda utbildningar på förfrågan, både för hundägare, träningsgrupper, personalgrupper inom hundyrket och kompetenshöjande utbildningar för instruktörer. Med vår breda kompentens så finns det få hinder och skulle vår kunskap inte täcka er förfrågan så har vi goda samarbeten med andra instruktörer och hjälper er givetvis vidare. Kontakta gärna oss om ni funderar på hur en skräddarsydd utbildning skulle kunna se ut för just er!

HundGrund

Detta är vår mest eftertraktade kurs och passar dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling. Passar alla hundar oavsett ålder,

HundGrund Fortsättning

Den här kursen är för dig som redan gått HundGrund och vill lära dig ännu mer och utvecklas med din hund. Under kursen kommer vi bl.a. att arbeta med att slipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för höjd motivation, lek och allvar.

Spårkurs

Denna kurs är för dig som antingen är nybörjare eller som redan är igång och spårar med din hund. Vi varvar teori med mängder av praktik och när kursen är avklarad så kommer varje ekipage ha kunskaper med sig för framtida träning och framförallt en god förståelse för hundens mest makalösa resurs, nosen!


Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02