Är du uppfödare eller tillhör en grupp hundälskare?

Framgången som uppfödare eller som grupp hänger sällan enbart på själva avelsmaterialet eller på en enskild person, det är valpköpare och gruppen som helhet som gör det möjligt att nå absolut framgång. Men som uppfödare och även som grupp så möter man ibland problem och kanske förtvivlan från valpköpare eller träningskamrater som på något sätt är relaterat till deras hund. Genom att ge dina valpköpare eller dina kamrater och dig själv HundGrund att stå på så minskar man eller helt eliminerar risken för detta. Vi utbildar er och ger er en härlig grund för hundlivet, vi finns alltid här för er och för eventuella enskilda behov och vi har ett utbildningskoncept som sträcker sig genom hela hundarnas liv och som är tillgängligt för er. Vi är en lyx eller kanske en avlastning värd att investera i. Så vill ni skänka glädje och kanske unna er själva en friktionsfri vardag? Tveka inte att kontakta oss!

HundGrund En kurs för såväl liten som stor.

" Att anordna HundGrund för mina valpköpare har utan tvekan varit det bästa jag gjort utöver att få fram mina fina valpar, tveka inte! Boka ! " - Anna

HundGrund är vår mest eftertraktade kurs bland såväl nybörjare som landslagsmedlemmar och riktar sig till alla hundar oavsett ålder, kursen är en härlig grund att stå på inför ett äventyrligt och härligt hundliv.

HundGrund är en kurs för dig som vill ha en bra relation med din hund i alla lägen. Vi kommer ge dig verktyg som ger dig en unik möjlighet att förstå din hund på ett tillfredställande sätt i alla situationer och eftersom varje hund är unik så arbetar vi utifrån den enskilda individens behov och förutsättningar. Oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling så kommer vårt koncept passa dig som älskar hundar och dig som älskar att lära dig nya saker eller hitta nya vägar.

Vi har ett välutvecklat utbildningskoncept där vi inledningsvis bygger upp hundägarens kunskaper om hund. Hundarna är redan duktiga på att vara just hundar. Det är allt som oftast vi människor som måste hinna med tåget när dessa ljuvliga varelser tar sats ut i världen. 

Vi utgår från klassisk inlärningsteori och under kursens teoridel kommer vi bl.a. behandla etologi, rasernas egenskaper, samarbete mellan hund och människa, den sociala organisation, mentalkunskap, individuella variationer, inlärning, drift, stress, motivation, vardag med hund, hundsportens fantastiska värld och mycket annat!

Under praktiken kommer vi testa våra kunskaper genom att arbeta med hantering, samarbete, inkallning, sitt och ligg oavsett vad som händer, hundmöten och många andra tillämpade övningar. 

Gör som över tusen hundägare genom åren gjort och skaffa dig nya kunskaper, nya hundtokiga bekantskaper och utbilda dig och din hund tillsammans med oss på RM's Hundcenter!

Välkommen med din kursanmälan!


" Som instruktör så trodde jag att jag kunde mycket, men denna kurs visade verkligen hur mycket mer det finns att lära. Både jag och mina kurskamrater brast i tårar av lycka när pusselbitar föll på plats, vilken kurs! Alla måste gå HundGrund, proffs såväl som rookies! "- Sandra


"Jag unnar mina valpköpare det bästa och det är ni, ett stort varmt tack för en helt magisk kurs. Jag som uppfödare kan inte tänka mig en bättre start än den ni gett varenda liten guldklimp! Ni är bara magiska!"- Pernilla


" När allt hopp var ute och vårt liv ett kaos med en utåtagerande hund så fick vi tips om HundGrund av vår föregående instruktör som inte hade mer hjälp att erbjuda. Vi är så otroligt tacksamma för att ni gav oss det ingen annan gett oss. Ni är makalösa!  " - Fredrik med familj


"Sen vi började med HundGrund så har jag i stort sett inga "tråkiga" samtal från valpköpare, alla vårdar sina relationer med sina hundar och förstår dem på ett sätt som jag inte hade förmåga eller ens kunskap att förmedla innan. Tack för allt och för att ni gjort och gör min " familj"  med valpköpare så samspelt och fylld av glädje!." - Kristian


" Jag hade gått många kurser och antalet privatlektioner ska vi inte prata om, utan framgång. Efter två teoritillfällen på HundGrund så kom jag längre på egen hand än jag gjort med tidigare utbildningar och när kursen var klar hade jag en ny hund. Eller snarare hon hade en ny husse och nu är det vi mot världen. Känner tacksamhet och en oerhörd glädje. Jag är djupt imponerad av er professionalitet och anser att alla borde få en dos er er! Vi kommer gå alla kurser hos er!  "- Micke


" HundGrund förändrade mitt liv och jag har aldrig skrattat och gråtit av glädje i hela mitt liv som jag gjorde under den här kursen. När andra instruktörer ger upp så står ni stadigt och sträcker ut en hand till alla oavsett vad man kommer med för problem och ni löser allt med en glädje som smittar av sig till alla deltagare. Ni är bäst! " - Janne 

Ett unikt upplägg för just er.

Teoripaket 10 timmar

Vi erbjuder ett maffigt teoripaket på hela 10 timmar, här förbereder vi oss inför praktiken genom att utbilda hundägaren. Hundvärlden bjuder på många vägar, det som är gemensamt för dem alla är att en hund kommer alltid att vara en hund. När vi förstår dessa magiska varelser så kan vi ta välgrundade beslut och se på hundarnas beteenden med konstruktiva ögon, ett verktyg som ger en friktionsfri vardag för den som önskar.

Praktikpaket 10-12 timmar

När vi är klara med teoripaketet så är det dags att testa sina nya kunskaper, att väva samman det med vår magkänsla och hitta den egna vägen. Genom praktiken guidar instruktören eller instruktörerna er genom en rad övningar, målet är ständigt att hund och förare ska hitta den där bubblan där inget annat existerar och under praktiken börjar vi även lägga  grunden för vidareutbildning. 

Fortsättningskurser för alla

När HundGrund är avklarad så är det naturliga valet att boka in en HundGrund Fortsättning, där bygger vi upp motivationen och lär hundarna att välja oss och det med glädje! Vi anordnar även spårkurser, specialsök,  jakthundskurs och kortare temakurser med olika inriktningar såsom inkallning eller följsamhet. Det ni önskar har vi kompetensen för, så tveka inte att påbörja er utbildning med oss!

Privatundervisning

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning och för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite egen tid med en instruktör som har fullt fokus på bara en själv?
Att boka en skräddarsydd och lyxig privatundervisning kan vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop flera stycken och boka in er egen instruktör?


Träning och tävling

Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot lydnadsmomenten i Startklass och Rallylydnad Nybörjare.
Under kursen kommer vi bland annat att arbeta med momentinlärning med inriktning på ovanstående klasser, belöningssystem och relation mellan hund och förare på träningsplan.Skräddarsydd kurs

Vi tar fram skräddarsydda utbildningar på förfrågan, både för hundägare, träningsgrupper, personalgrupper inom hundyrket och kompetenshöjande utbildningar för instruktörer. Med vår breda kompentens så finns det få hinder och skulle vår kunskap inte täcka er förfrågan så har vi goda samarbeten med andra instruktörer och hjälper er givetvis vidare. Kontakta gärna oss om ni funderar på hur en skräddarsydd utbildning skulle kunna se ut för just er!

HundGrund

Detta är vår mest eftertraktade kurs och passar dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling. Passar alla hundar oavsett ålder,

HundGrund Fortsättning

Den här kursen är för dig som redan gått HundGrund och vill lära dig ännu mer och utvecklas med din hund. Under kursen kommer vi bl.a. att arbeta med att slipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för höjd motivation, lek och allvar.

Spårkurs

Denna kurs är för dig som antingen är nybörjare eller som redan är igång och spårar med din hund. Vi varvar teori med mängder av praktik och när kursen är avklarad så kommer varje ekipage ha kunskaper med sig för framtida träning och framförallt en god förståelse för hundens mest makalösa resurs, nosen!


Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02