Kurser och privatlektioner

Vi erbjuder kurser och privatundervisning för dig som vill ha en fungerande relation i alla lägen med din hund.

Våra kurser ger dig och din hund de bästa förutsättningarna när ni gör entré i den fantastiska världen för hundsport och likaså skapar vi en trygg och stabil grund att stå på för dig som vill ha en härlig vardag med din hund.

Oavsett ekipagets målsättning så utgår vi från hundens förutsättningar och ägarens önskemål, tillsammans formar vi er tillvaro till den bästa.


Jaktförberedande kurs En kurs för den blivande jakthunden

" Vi hade en vansinnigt rolig helg med vår instruktör och framstegen som man såg hos varenda hund under helgen var helt otroliga! Kursen var verkligen över alla mina förväntningar och som vanligt blir man djupt imponerad av den kunskap och det engagemang som förmedlas rakt igenom hela kursen! " - Anna

" Om någon hade sagt att det var den här hundvärlden jag skulle vara en del av för ett år sen hade jag skrattat. Det är helt otroligt vilken nivå RM's Hundcenter håller på sina utbildningar och att vi idag siktar på championat och jakt med vår hund på detta sätt är helt otroligt, ni är bara bäst! " - Jörgen

Att utbilda en jakthund är ett hantverk som kräver många timmars arbete, de kunskaper och det engagemang som krävs av hundföraren är något utöver det vanliga. Tillsammans med oss på RM's Hundcenter så får man under en mycket intensiv kurs öppna dörren till denna värld av hundträning som är på riktigt, hundträning på största allvar! Att välja att jaga med sin hund betyder ett stort ansvar och detta kommer vi ta oss an under kursen.

Denna utbildning är en förberedande kurs för dig som har jakthund och som avser att nyttja hunden i praktisk jakt.

Under teorin kommer vi bland annat att behandla jakthundens utveckling, raskunskap, mentalitet, jakthundens förmåga, dressyr, viltkunskap, lagstiftningen, organisation, arbetssignaler och träningsupplägg.

Under praktiken kommer vi arbeta med praktiska övningar med fokus på hundarnas individuella variationer och behov. Mellan de praktiska tillfällena kommer ekipagen få med sig läxor att arbeta med och givet anpassas övningarna efter förmåga.

Jaktförberedande kurs
med start i juni


Teori utan hund: 

Datum kommer
kl. 19.00- ca 21.30

Praktik med hund:
Datum kommer
kl. 09.30- ca 16.00

Instruktör: Rose Hedman
Jakthundsinstruktör, SBK Instruktör, Spårhundsinstruktör, Apporteringsdomare, mångårig erfarenhet av praktisk jakt med drivande, stötande och apporterande hundar.

Förkunskaper: HundGrund och HundGrund Fortsättning

Pris 2500 kronor

Spårtillfällen med inriktning ViltspårVi arrangerar spårkurser med inriktning till viltintroduktion och viltspårsprov. Dessa är öppna för anmälan för dig som gått spårkurs hos oss tidigare och vill få fler verktyg för att komma vidare i din och hundens utbildning.


Privatundervisning

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning och för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite egen tid med en instruktör som har fullt fokus på bara en själv?
Att boka en skräddarsydd och lyxig privatundervisning kan vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop flera stycken och boka in er egen instruktör?


Träning och tävling

Denna kurs riktar sig till dig som gått vår kurs HundGrund-Fortsättning och nu riktar vi in oss mot lydnadsmomenten i Startklass och Rallylydnad Nybörjare.
Under kursen kommer vi bland annat att arbeta med momentinlärning med inriktning på ovanstående klasser, belöningssystem och relation mellan hund och förare på träningsplan.Skräddarsydd kurs

Vi tar fram skräddarsydda utbildningar på förfrågan, både för hundägare, träningsgrupper, personalgrupper inom hundyrket och kompetenshöjande utbildningar för instruktörer. Med vår breda kompentens så finns det få hinder och skulle vår kunskap inte täcka er förfrågan så har vi goda samarbeten med andra instruktörer och hjälper er givetvis vidare. Kontakta gärna oss om ni funderar på hur en skräddarsydd utbildning skulle kunna se ut för just er!

HundGrund

Detta är vår mest eftertraktade kurs och passar dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling. Passar alla hundar oavsett ålder,

HundGrund Fortsättning

Den här kursen är för dig som redan gått HundGrund och vill lära dig ännu mer och utvecklas med din hund. Under kursen kommer vi bl.a. att arbeta med att slipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för höjd motivation, lek och allvar.

Spårkurs

Denna kurs är för dig som antingen är nybörjare eller som redan är igång och spårar med din hund. Vi varvar teori med mängder av praktik och när kursen är avklarad så kommer varje ekipage ha kunskaper med sig för framtida träning och framförallt en god förståelse för hundens mest makalösa resurs, nosen!


Våra instruktörer

Nedan följer några av de utbildningar som våra härliga instruktörer har genomgått med gott betyg.
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktörsutbildning  
 • Samtalsterapeut
 • Socionom
 • Mentalutbildning
 • Certifierad Fysioterapeut för hund
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Etologiutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Diplomerad Hundmassör
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Några av våra uppdrag

Halmstad – Lydnad

Åkersberga – Föreläsare

Göteborg – Föreläsare

Halmstad – Kennel som Lydnadskonsult

Malmköping – Föreläsare

Jönköping – Föreläsare

Malmköping – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Väddö – Lydnadsläger

Enköping – Föreläsare

Vällingby – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Butik som Hundkonsult

Jönköping – Seminarier

Piteå – Hundkonsult för Royal Canin

Nynäshamn – Hundkonsult för Royal Canin

Stockholm - Instruktör Problemhundskurs

Lärare på Skärgårdsgymnasiets Hundutbildning

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Lydnadskurs, BH/IPO Roslagens Bk

Instruktörsutbildning Mälarö Bk

Seminarium Mälarö Bk

Strängnäs Kennelläger

Schäferhundklubben Stockhom

Schäferhundklubben IPO BSL kurs Stockhom

Schäferhundklubben  Stockhom

Svenska Schäferhundklubben Lydnadskurs

Strängnäs – Kennelläger

Gustavsberg – Butik som Hundkonsult

Stockholm – Hundkonsult för Royal Canin

Mora – Hundkonsult för Royal Canin

Borlänge – Hundkonsult för Royal Canin

Sala – Hundkonsult för Royal Canin


Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02