Välkomna till RM's Hundcenter

I 25 år har RM's Hundcenter tillhandahållit tjänster för ett underbart hundliv, både för två och fyrbenta! 

Problemhundsutredning

" Vi gjorde en problemhundsutredning hos RM's Hundcenter och det kan ha varit det bästa vi gjort. Att få svart på vitt vad vi har för hund var en ögonöppnare och vi valde att förvalta de verktyg vi fått mycket varsamt och med största respekt. Vi gick vidare och utbildade oss alla tre (husse, matte och vår älskade Malte) via RM's och det har varit en resa värd varje krona, att känna att alla dörrar är öppna för oss och att kunna njuta av att vara hundägare är något vi inte visste var möjligt. Tack för ert proffsiga bemötande och upplägg! " - Benny

Vad kan du förvänta dig?

Du kan förvänta dig resultat när du väljer att göra en problemhundsutredning hos oss på RM’s Hundcenter, du kan förvänta dig att bli mött med kunskap och värme och du kan förvänta dig att vi finns där för dig och din hund så länge som ni önskar. Hos oss är inga problem för stora eller för små, ingen hund är för reaktiv eller för aggressiv - alla är välkomna! Två- som fyrbenta!

Coaching av erfaren instruktör

Det finns få saker som slår känslan när man som instruktör får göra skillnad och se hur relationen mellan hund och förare växer och magi uppstår. När du gör en utredning hos oss så kommer du träffa och bli coachad av en instruktör som har stor vana av att arbeta med problemhundar. Våra instruktörer är erfarna och kommer finnas vid din och din hunds sida genom hela processen.

Individuell utbildningsplan

När du genomför en problemhundsutredning hos oss så kommer du efter avslutad utredning få en individuellt framtagen utbildningsplan som du och din hund kan jobba efter. Givetvis står alla våra övriga utbildningar till ditt förfogande för dig som vill satsa allt på dig och din hund, hos oss finns allt för dig och din hund och vi finns här genom hela ert hundliv!


Vad innebär en problemhundsutredning?

Vad som klassas som en problemhund är helt och hållet en subjektiv bedömning och här har man som hundägare tolkningsföreträde, vad innebär det när vi säger så? Jo det innebär att det är husses eller mattes upplevelse och känsla som avgör om hundens beteenden är problematiska. Att leva med en problemhund kan vara påfrestande, såväl i livets alla vardagliga situationer som rent själsligt. För med handen på hjärtat så lever man men en stress som är konstant. För oavsett om den är hög under dygnets alla vakna timmar eller kanske bara ligger där i magtrakten som en liten molande oro inför helgens middagsbesök så är det en stress. En stress som ofta späs på av omvärldens åsikter, dömande blickar och alla som vet exakt hur man ska göra.

Många söker hjälp med sin hund och många får hjälpen de behöver, dessvärre så är det många som står utan resultat och en magkänsla som är körd i botten.

Det är här vi kommer in i bilden med vad vi kallar för en problemhundsutredning, en utredning som helt enkelt går ut på att ta reda på vilka förutsättningar hunden och ni har. Målet med utredningen är att ge ekipaget verktyg och insikter som ger hund och ägare möjlighet att ta sig an hundlivets äventyr med ny kraft och med en ny och fokuserad målmedvetenhet.

Inför en problemhundsutredning så har man ett inledande möte via ZoomMeeting. Under denna konsultation så kartlägger man hur ekipagets situation ser ut idag, man går igenom allt från upplevelser och känslor till hundägarens tankar kring hundens egenskaper och som hundägare ges man här tillfälle att ställa alla möjliga frågor. Denna konsultation blir sedan underlag för den handlings- och utbildningsplan som blir i sin tur ligger till grund för den praktiska delen av utredningen. Om er instruktör anser att en utredning inte är nödvändig så kommer denne att meddela detta och då för man istället en dialog kring utbildningsmöjligheter.

När det är dags för den praktiska delen av utredningen så lämnar ni hunden hos oss på RM's Hundcenter och till er instruktör, tillsammans med instruktören kommer hunden att genomföra och ett antal moment utifrån ovanstående plan för att fastställa hundens individuella egenskaper och förutsättningar. Arbetet med hunden dokumenteras och efter genomförda moment kommer er instruktör att förbereda och sammanställa ett underlag för nästa steg i utredningen.

Nästa steg innebär att ni tillsammans med er instruktör och er hund ägnar två timmar åt en gedigen teoretisk genomgång och praktiska övningar. Ni kommer även få en utbildningsplan med er som kan ligga till grund för ert framtida arbete med er hund.


Ni erbjuds alltid fortsatt utbildning hos oss på RM’s Hundcenter och vill ni ha specifik utbildning så ordnar vi det!

Lite av vår kompetens...
 • Djurvårdare/skötare
 • Instruktör/handledare
 • Apporteringsdomare
 • Jakthundsinstruktör  
 • Mentalutbildning
 • Cert Fysioterapeut för hund
 • Diplomerad Hundmassör
 • Etologiutbildning
 • Friskvårdsutbildning
 • Trimutbildning
 • Hundförarutbildning FM
 • Utbildning i Reiki-healing
 • Utbildning inom veterinärmedicin

Hunddagis

Hos oss är det viktigt att se till hundarnas enskilda behov och tillsammans med ägaren så önskar vi skapa en vardag fylld av roliga arbetsuppgifter, härliga stunder i en väl sammansatt och harmonisk hundgrupp och mycket samarbete med såväl fröken som med andra hundar. 

Vi jobbar med noggrant sammansatta hundgrupper och i dessa grupper hittar man både tikar och hanar i alla färger och former med fantastiska och unika personligheter som samsas i våra härliga lokaler på närmare 400 kvadratmeter.

LÄS MER.....


Kurser

Våra kurser ger dig och din hund de bästa förutsättningarna och tillsammans skapar vi en trygg och stabil grund att stå på för dig som vill ha en härlig och välfungerande relation med din hund, våra kurser är även perfekta för dig som vill nosa vidare efter nya spännande äventyr i hundsportens härliga värld.

Oavsett ekipagets målsättning så utgår vi från hundens förutsättningar och ägarens önskemål.

LÄS MER.....
Privatundervisning

Ibland så kan man behöva det där extra stödet för att få till en kontinuerlig träning och för att nå ett uppsatt mål eller man kanske bara vill unna sig lite egen tid med en instruktör som har fullt fokus på bara en själv?
Att boka en skräddarsydd och lyxig  privatundervisning kan vara precis det man behöver eller varför inte gå ihop flera stycken och boka in er egen instruktör?


LÄS MER.....


Rehabilitering & Friskvård

Hos oss blir du och din hund omhändertagen av välutbildad personal och vi kan bistå med såväl rehabilitering som friskvård. Som kund hos oss så får man tillgång till hela vårt rehabiliterings- och friskvårdsutbud när man bokar en tid för behandling, det är hundens behov och ägarens önskemål som avgör.

LÄS MER...

Hundvård

Hos oss kan du få din hund kloklippt till förmånliga priser, badad, fönad och givetvis klippt. Vi ordnar allt medan du väntar eller kanske åker iväg på ett ärende. Unna din hund lite SPA och njut av en ren hund som doftar ljuvligt!

LÄS MER...

Om oss på RM's Hundcenter

Vi har i vår samlade kompetens jakthund-, SBK och Spårinstruktörsutbildning, Djur-. Djursjukvård, fysioterapeuter, massör, mentalutbildning, etologi, hundförare inom FM, trimutbildning, näringslära, veterinärstuderande och mångårig erfarenhet av alla sorters hundar stora som små och även tjänstehundar.
Tillsammans driver vi världens bästa arbetsplats, RM's Hundcenter!


LÄS MER...

Därför ska ni välja oss...

Grymma öppettider

Vi har Storstockholms mest generösa öppettider, öppet kl. 06.00 - 19.00!

Promenader & utevistelse

Utöver härliga promenader så har vi även stora aktivitetshagar.

Kamrater i alla former

Vi jobbar med noggrant sammansatta hundgrupper och inom dessa grupper hittar man både tikar och hanar i alla färger och former med fantastiska och unika personligheter.

Bad & kloklippning

Lämna in din hund hos oss, vi badar hunden medan du väntar eller helt enkelt åker iväg på ett ärende! Vi klipper närmare 1400 klor i månaden och hjälper gärna till även med din hunds klor. För dagishundar finns prisvärda abonnemang att teckna så hunden alltid luktar gott och har korta klor.

Friskvård & Rehabilitering

Vi erbjuder även rehabilitering och friskvård under dagtid med utbildad personal, en lyx som är väl värd att investera i för den som vill skapa de bästa förutsättningarna för sin hund.

Egen veterinär

Anläggningen besöks regelbundet av veterinären Andrea Holmström.

Öppettider

Måndag – Fredag: kl. 06.00-19.00

Utom Röda dagar, Helger och Aftnar såsom Trettondags-, Påsk-, Valborgsmässo-, Pingst-, Midsommar-, Jul- och Nyårsafton.

Sommartider gäller under veckorna 28, 29, 30 & 31 då vi har öppet kl. 08.00-17.00!

0760-04 67 02